About us

Кантора Недвижими Имоти - Банкя е агенция специализирана в консултантска и посредническа дейност при осъществяването на сделки с недвижима собственост.

Ние предлагаме на своите клиенти следните услуги:

 • Консултации и посредничество при закупуване, продажба, отдаване под наем и наемане на недвижима собственост;
 • Изготвяне на проучвания и анализи на пазара за недвижими имоти, както и инвестиционни, финансови и технически консултации;
 • Управление на недвижима собственост;
 • Правни услуги, изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба, договори за наеми, нотариални актове и извършване на всички законови процедури и проверки, гарантиращи защитата на Вашите интереси.
 • Защо Банкя?

  Банкя е малък живописен град на 10km западно от София. Той е известен балнеолечебен център. Банкя е един от административните райони на Столичната община.

  Банкя е разположена в подножието на планина Люлин и с уникалния си климат се явява екологичен резерват на София. Никъде другаде по света не съществува такъв уникален климат - свежестта му се дължи на специфичното въздушно течение - бриз, който непрекъснато раздвижва и опреснява въздуха над Банкя. Боровите гори и богатата флора насищат планинския бриз с фитонциди и отрицателни йони, а това придава на въздуха и лечебни свойства.

  Лековитата сила на Банкя се дължи и на факта, че единствено тук няма вредни за хората био-патогенни лъчения. Това бе установено от БАН след дълги години на проучвания. Най-ценното богатство на града обаче, както в древността, така и днес са минералните му извори. Водата се използва както за пиене, така и за водолечение. Принадлежи към групата на слабо минерализираните азотно-термални води. Сходна е по състав с прочутите извори Виши във Франция. Температурата й е около 36 градуса и затова е приятна за тялото. В нея се съдържат важни за здравето микроелементи, наречени още “метални витамини” - мед, желязо, сребро и др. Много от тях влизат в състава на организма и са крайно необходими за нормалното му функциониране.

  Уютните хотели и ресторанти, паметниците на културата, храмовете, тенис-комплекса, националния хиподрум, минералния плаж, близостта до Люлин планина, десетките културни прояви организирани по време на традиционните празници на минералната вода «Горешляци» ще задоволят изискванията и на най-взискателните гости на града.

  Освен централната част на град Банкя, територията на района включва село Иваняне, село Клисура, кварталите Вердикал, Бели брег, Михайлово и Градоман, както и прилежащите към тях вилни зони с обща площ 5.3 km² с население с постоянно жителство над 12 000 души.

  Първите заселници на територията на Банкя са тракийски племена от преди 2500 години. При археологически разкопки край квартал Вердикал са разкрити останки от римски сгради, стени, канализация, бронзови гривни от IV–V век от новата ера. Писмени документи за съществуването на Банкя като селище черпим от турски данъчен регистър от XV век.

  Училища в Банкя
  78 СОУ „Христо Смирненски” на ул. Христо Смирненски №19,
  Професионална гимназия по туризъм “Алеко Константинов” – ул. Александър Стамболийски 13.
  Частно основно училище и детска градина– Дъга, ул. Царибродска №5,
  Частно начално училище "Фоти" - ул. Панайот Волов №2,
  Частно Училище "Цар Симеон Велики" – Иваняне, ул."Св.Св.Кирил и Методий" 66.

  Транспорт
  До град Банкя може да стигнете бързо и лесно, като изберете един от следните маршрути:
  с автомобил - по булевардите "Тодор Александров" и "Сливница" и околовръстния път на град София;
  с метро - до ж.к. Люлин и връзка с автобусни линии № 42, № 47, № 48 и № 49;
  с железопътен транспорт - от Централна гара София до центъра на гр. Банкя.