Price from: Price to: search

Order by: [ ascending ] [ descending ]

asd
  Емблематична сграда Банкя
 

РЗП: 2 520 кв.м.

Двор: 2 619 кв.м.

Масивна сграда в самият център на Банкя – до парка, имота е ограден от всички страни с монолитна каменна ограда, като има пешеходен и автомобилен достъп от ул. 'Трапезица', пешеходен достъп и от парк 'Ротондата'. Граничи с пешеходната и търговска улица на пешеходния център на Банкя, ул. 'Княз Борис I'.

Сградата е емблематична за Банкя, изградена е на четири етажа и сутеренно ниво,като четвъртият етаж е частичен - с площ около 1/3 от площта на всеки друг надземен етаж.

Застроената площ е 580 кв.м. Разгъната застроена площ над терена е 2015кв.м., а сумарната площ на всички етажи - 2500 кв.м.

Сградата е изградена през 1933г., първоначално като почивна станция на БНБ, а по-късно, към края на 50-те години е ползвана като рехабилитационен център с минерална вода за деца със сърдечносъдови заболявания. В годините е претърпяла множество преустройства и към момента има нужда от цялостен основен ремонт.

Сградата е с масивна железобетонна конструкция, като с оглед на бъдещата и реставрация и преустройство, е направено цялостно архитектурно и конструктивно заснемане, включващо обследване и изпитание на конструкцията. Има издадена виза и е изработен цялостен идеен проект за превръщането на тази емблематична за гр.Банкя сграда, в модерно съоръжение, като на база на този проект се постига увеличение на РЗП на 3500кв.м.

Имотът е подходящ за преобразуването му в СПА или апарт хотел, луксозен дом за възрастни хора, медицински център.

Price:  1150000 €

<< Back